Двойници: YSL Rouge Volupte Shine #19 и Catrice 080 Russian Violett

Софийските ми преживявания ме отведоха до едно червило, което страшно много прилича на най-любимото ми червило за всички времена - YSL Rouge Volupte Shine #19. Макар че не пиша за него често в блога и дори на грим не съм ви го точно снимала, искам да знаете, че от момента, в който си го взех не съм спирала да го ползвам независимо смяната на сезоните. Един от най-обичаните ми продукти в колекцията и уникален за мен поради ред причини. Тук ще спра да се превъзнасям, защото рискувам да се отнеса доста с похвалите. Както казах намерих едно доста подобно на пръв поглед червило и днес ще ви споделя до колко наистина си приличат двете :)
Неоспоримо YSL, като бранд от висок клас прави едни от най-красивите, понякога доста кичозни опаковки, а на това червило дизайна е един път и ако не вярвате, като мен в началото, просто се докоснете до една такава златна гилза в някой магазин.
Харесвам много и практичните опаковки на Catrice. Обикновено дрогерийните марки имат по-цветни опаковки, а тези на Catrice са доста по-изчистени и класически. Гилзата на Shine червилата им е сребърна. Единствено ме дразни наличието на много етикети по гилзата, което ми създаде известни нерви и усилия, докато ги отлепя, защото не обичам да имам каквито и да е лепенки по продуктите.
Нюансът от Shine червилата на Catrice, който имам е Russian Violette и нанесен на ръката ми много прилича на любимеца ми номер 19 от Rouge Volupte Shine червилата на YSL. 

Тук искам да направя малко отклонение. Често виждам, че линиите червила на YSL с тази красива гилза се бъркат. Те са четири. Едната са онези е сребърните опаковки, които са си цветни балсами - Sheer Candy. Другата е плътните им червила- Rouge Volupte, които са в златна опаковка, а миналата година в същата подобна опаковка пуснаха Rouge Volupte Shine серията, която е продукта взел блясъка на балсамите и цвета на червилата. Нещо, като комбинация от двете предходни. Добре е да не се бъркат, защото са си наистина различни, като формули. Не на последно място-Rouge Volupte Perle, който имат повече блестящи частици от редовното Rouge Volupte.

В Лили първо се спрях на друго червило от Catrice приличащо много на въпросното ми номер 19, но то не бе от shine серия, а щом се огледах повече открих 080 Russian Violett, което си е от същия тип серия, като любимия ми нюанс на YSL.
Разлики:
Радвам се, че снимките уловиха основната разлика и тя е, че червилото на Catrice е по-пепеляво, а това на YSL по-розово и дори ярко. Освен това, за да постигна тази плътост на снимката с Russian Violette се наложи да повторя няколко пъти, докато с второто стана с един слой, който бе доста леко и пестеливо нанесен. По принцип е от цвят до цвят с повечето продукти, но с ръка на сърцето мога да ви уверя, че номер 19 е: първо, доста пигментирано и второ, страшно трайно червило за тип балсамести. Неслучайно миналото лято ми беше вечерното червило.
Руската виолетка, обаче трае доста по-малко и сякаш се изпарява въпреки многото слоеве. Задоволително времe седи на устните, но не остава никакъв отпечатък, както по-скъпия си двойник.

Прилики:
Като shine червила и двете са много комфортни за нанасяне и поставяне. Устните ми не се усещат сухи след тях или изтощени.

Жалко, че приликите не са толкова много, колкото си представях виждайки червилото на ръката си пробвано. Все пак любимия ми цвят свършва и не, че не съм сигурна, че отново ще инвестирам 61лв за него, но в случай, че не мога да си го позволя, все пак съществува червило сходно на него за само 8,19лв.
Лично аз ви препоръчвам да опитате червилото на Catrice дори и само да пробвате дали ви стоят такива лилави червила ;)

8 коментара

  1. Много смел и интересен цвят, на мен не ми отиват подобни нюанси защото съм с жълт подтон на кожата, но на теб ти стои страхотно :)

    ОтговорИзтриване
  2. Имам това на Катрис и го обожавам <3 При мен обаче седи малко по-розово :)
    И моят подтон е по-жълт, или азссе заблуждавам... Така и не успях да разбера как да определя подтона на кожата си ахахах

    ОтговорИзтриване
  3. Мая, аз пък всичко давам неутрално червило да ми пасне. Опитай все пак. Може и да се харесаш. Аз съвсем на шега го пробвах в магазина и не се харесах, но приятелката ми беше възхитена как ми стои и настоя да си го взема :) Става въпрос за това на YSL :))

    ОтговорИзтриване
  4. Хихи.. Ами да много е важен тона. Моя е розов или студен и винаги успявам да изкарам студената нотка в продуктите. Кораловите червила стоят доста розово на меб също. И аз не помня как се определ. Сигурна съм, че някъде в нета имаше тестове на тази тема :)) Другото, което е при розовия подтон е почти невъзможно да се хваща тен. Обикновено почервеняваме или по-точно бързичко изгаряме и аз затова си седя сиренце цяло лято. Пазя се, че да не си изпратя накрая ;)

    ОтговорИзтриване
  5. Значи съм си жълта аз ахахахах Китайка ахахха
    При мен всичко е топло :) Убивам за по-светла кожа, ама тц - цигане съм си :D

    ОтговорИзтриване
  6. Най-накрая този пост! :-D Ще видим като моето пристигнедали си приличат на моите устни,защото това на Катрис на мен ми е по-тъмно и лилаво. хх

    ОтговорИзтриване
  7. Като при мен значи. Аз също нямам търпение, а до тогава и аз ще си купя онова червеното на Rimmel ;)) Твоите препоръки са нещо, като заповед за мен :дд

    ОтговорИзтриване
  8. Ахаха... Недей съжалява. Не моята кожа всичко личи и е доста чувствителна. Понякога ме влудява и аз пък бих убила да мога да нося неутрални червила ;)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!