Max factor Facefinity primer [ревю]

След опита ми с няколко различни основи за грим бях се амбицирала повече да не се занимавам с тях, защото те всички или повечето съдържат силикони, които никак не са полезени за кожата.
Е, и тази база ги съдържа макар и в по-малки количества, но ми се струва, че определено ме впечатли и си заслужи ревюто в блога :)
Самата опаковка е, като на фон дьо тена Facefinity. Всъщност тази база за грим е само базата съдържаща се в фдт-на, който ако си спомняте бе рекламиран за 3в1 продукт.
Да се върнем на опаковката, която според мен е доста симпатична, дори стилна. Има си помпичка, която винаги е от значение за доброто отмерване на количеството нужно ми за цялото лице. Също така тя ми гарантира, че няма как да влезе въздух в шишето освен, разбира се, не реша да го отворя сама :) Единствено не ми допада как се зацапва капачката и ще се наложи да си я почиствам сама редовно :(
Консистенцията е приятна и лесна за работа. Прилича доста на лек крем. Белия цвят изглеждащ стряскащо на пръв поглед е незабележим на лицето. Има и защитен фактор SPF20, което е супер за през деня, ако не сте твърде бели или е зима. Не съм забелязала на снимки да светя заради него. Имайте на ум обаче, че е възможно да се прояви при снимки със светкавица.

Не ползвам базата всеки ден. Както подчертах в началото тя съдържа силикони и опита ми с тях ме е научил да не прекалявам. На етикета е упоменато база за всеки ден. Между другото беше ми нужно да се разровя в Интернет за повече информация относно състава, защото на етикета на опаковката той липсва. 
Мисълта ми бе, че си слагам на лицето от тази база само когато грима ми трябва да издържи дълго. Ползвам и спрея De-slick преди нея и след нанасянето на фон дьо тена и коректора. Заедно те си пасват доста и нямам забележки свързани с тази комбинация. Работи!

Използвам за цялото ми лице една помпичка, като количество и винаги използвам ръцете си за тази цел, за да се затопли продукта и разстила добре върху кожата. Забелязвам, че страшно бързо изсъхва, но липсва изравняване не релефа на самата кожа, което значи, че в във никакъв случай не мога да я препоръчам на тези, които имат за цел да скриват пори и бръчки.
Дава матов финиш, като се нанесе, но не съм на мнение, че контролира омазняването.
Снимката е достатъчно красноречива. Съвсем леко и незабележимо заглажда порите, може би, колкото да спомогне гладкото на нанасяне на останалите продукти и да ги накара да залепнат и дълго време да стоят на място, защото това наистина е база, която запазва грима ми непокътнат за много дълго време и след като тя точно за това претендира, мога да и дам отлична оценка. 

Определено единствената база, която някога съм харесала и не съм забелязал да ми създава проблеми с кожата, което пък с други бази се е случвало. Хубаво е да обмислите добре какво очаквате от една база преди да я закупите. Щом се замисля повече, аз мога и без нея за всеки ден, но не е лошо в някои моменти да ми е под ръка за допълнителна сигурност  трайността.

Цена: Малко по-евтин от фдт-на Facefinity, някъде около 21лв и нещо (поне в Лили)
Количество: 30ml
Можете да намерите: Във всички дрогерии предлагащи продукти на Max Factor

6 коментара

  1. Знаеш и моето отношение към силиконите предполагам, но тази основа ми е уишлиста :) Заради фондьотена, който ме впечатли ужасно много с издържливостта си и това, че не лъсвах с него. Между другото, подобна е базата на Revlon Photoready - с нея също издържах супер много време без да лъщя. Явно си има начини и със силиконите да се работи интелигентно :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Знам, Ели :) На мен пък тази на Ревлон ми е в листа с желания, но ще се въздържа още повече след като получих тази. А, за фдт-на съм съгласна. И мен ме впечатли :)
      и аз съм съгласна, че може разумно, а и освен това има силикони, които се произвеждат от природата или нещо подобно. Такива, които са естествени, така че въпроса не опира само до синтетичните, които безспорно са вредни. В природата са ни явно. Като почнах да търся по въпроса излязоха и такива факти, а аз няма да се откажа току така от козметиката заради силиконите.

      Изтриване
  2. Определено се вижда разлика с базата, лицето ти е като блърнато. Обичам да слагам бази, защото Colorstay много подчертава порите на носа, а с база все едно изчезват напълно.
    Обезателно ще я погледна като минавам през някоя дрогерия :)

    Мерси за хубавото ревю :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Той има матов финиш, нали? Поне този, който си бях взела преди три години при мен матираше. С матовите фдт-ни, ако имаш пори подчертават, затова леко се отдръпнах от тях и търся нещо със сатенен завършек :)
      Аз забелязвам със доста вглеждане ефекта. С други съм имала още по-видими резултати :)

      Изтриване
    2. Да, Colorstay матира напълно лицето. Photoready седи по-сатенено и не прави чак толкова силно покритие.

      Изтриване
  3. Аз също не съм фен на силиконите в базите за грим. Да, за специални случаи бих използвала продукт, който да направи порите ми по-малко видими, но в ежедневието - не. Слагам базата и фдт в уишлиста (много е дълъг вече) :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!