Bourjois 123 CC cream [ревю]

Крайно време беше и аз да се докосна до базите за лице на Bourjois. Спрях се на новия им CC крем продължение на серията 123. Той излезе тази пролет заедно и с CC коректор, за който чувам добри мнения, но аз самата още не съм опитала.

През лятото, а и за ежедневието предпочитам леките бази тип BB или CC. Каквито и имена да им измислят за мен просто тези две големи букви пред думата 'крем' са белег за нещо леко. Не им вярвам на рекламите, че могат да действат благотворно на кожата.
В случая CC крема би трябвало да изравнява тена на лицето, а на етикета на този е упоменато, че хидратира за 24 часа. За последното не съм сигурна, но определено изравнява без обаче да скрива пъпчици. Нужен е  коректор.

От към опаковка креативност не е проявена. Тубичката е с остър накрайник, който на мен ми е удобен за отмерване на количеството и не ми се е случвало да изкарам повече продукт. Бих определила опаковката, като практична.

Консистенцията е доста течна, защото самия CC крема е на водна основа. Ако сте ползвали BB крема на Garnier за мазна кожа ще ви се стори позната. Доста лесна е за нанасяне. Аз предпочитам с четка, но и с пръсти бих се справила, ако бързам.
Още от първото нанасяне се харесахме с продукта, защото вече е толкова топло, че не желая нищо озаряващо по кожата, което да допълва лъщенето в средата на деня. Точно поради тази причина матовия му финиш, който с течението на деня при мен придобива по-сатенен ефект е доста добре дошъл за мен.

За трайността мога да отбележа, че първо изчезва в областта на носа ми, където главно се омазнявам. По другите места, като например бузите не виждам петна или продукта да е избледнял до толкова, че продуктите, като ружа да са изгубили напълно цвета си. Цялостния грим изглежда добре дори след цял ден в горещото време.
Колкото до цвета...  Големия проблем, който имам с този тип продукти на Боржуа е, че са с жълт подтон, а на мен ми пасват продуктите с розов. Този CC cream спада към неутралните тонове и цвета се слива добре с моя естествен, но аз лично гледайки се много отблизо мога да забележа, че не е моя цвят. 

За мен е попадение и с голямо удоволствие ще го нося цяло лято. Виждам, че кожата ми се е изчистила и понякога дори и вечер за специални излизания си го слагам :)

В клипа можете да видите ефекта на лицето ми и още веднъж обобщено да чуете моите отзиви за него. Единствено съм подвела зрителите неволно със цветовете. На Боржуа повечето фдт-ни и коректори започват с 50, а тези CC кремове имат номерация започваща с 30. Погледнах специално в Лили и има три нюанса: 31, 32 и 33.

Цена: около 18лв
Количество: 30мл
Можете да намерите продукта: В дрогериите, като Лили и ДМ и всички места предлагащи марката

9 коментара

  1. Много красиви снимки :)) чудесна публикация

    ОтговорИзтриване
  2. И аз го ползвам в момента и също съм доволна. Дори и цвета ми е добре, защото съм с жълт подтон. Обичам точно такива леки и не много забелязващи се изравнители на тена. Като цяло наистина обожавам FDT на Bourjois. Преди това бях с Healthy mix серумчето и от него нямах никакви забележки. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох, много ми се иска да правеха продукти и с розов подтон. Щях да им пиша пълна шестица :))

      Изтриване
  3. аз съм влюбена в това CC, напоследък само него ползвам. при мен работи и като ФДТ- много добра покривност! ползвам същия цвят ivory и понеже съм с жълт подтон, ми е като втора кожа. чудесно ми пасва. 123 коректора също вече ми е любим (втора опаковка купувам), супер много освежава погледа и крие сенчици и умора, без да се набива в малките бръчки под очите, което обикновено е проблем при повечето коректори. с две думи- препоръчвам! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Чета постоянно положителни отзиви, но кожата ми е проблемна и съм сигурна, че покривността ми няма да ми е достатъчна и няма да ми допадне

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. според мен абсолютно можеш да го ползваш и за покритие на проблемни участъци, аз самата понякога го ползвам така и дори вместо фдт. може да се повтаря след първо нанасяне за по-плътен слой и пак стои супер естествено, а не като маска

      Изтриване
    2. Да, може по принцип, но понякога при проблемни кожи идва в повече втория слой. Поне на мен със всеки продукт ми идва в повече и коректора е единственото ми спасение :)

      Изтриване
    3. А, Кристин, според мен продукта много добре изравнява и матира. За лятото е добре според мен. Да подиша малко кожата. Погледни тестерите в магазините. Може пък д аго усетиш свой продукт. Имала съм по-непокривни фдт-ни от този продукт.

      Изтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!