Avon Eyeshadow base [ревю]



С голямо въодушевление поръчах тази база за сенки от Avon заради похвалите на Меги, когато се срещнахме за първи път, а точно тогава се чувствах доста изгубена в търсенето на добъра такава. Тогава поръчах и друга основа за сенки и няма как днешното ревю да не бъде повлияно и от впечатленията ми за нея.

Базата на Avon може да бъде поръчана от представител на марката и цената и е различна в повечето брошури. Лично аз не я уцелих на промоция, но си спомням платих около осем лева.
Пристигна в картонена кутийка, а самото бурканче е стъклено със пластмасово капаче. Стабилна опаковка, която гарантира доброто съхранение на продукта. Аз я изтървах случайно един ден и се молех да е здрава. Единствено се бе получила лека пукнатина и не се строши :)

Самата база има консистенция на мус. Доста приятна на пипане и лесно се разнася по клепача, като успява да изравни и тена в тази зона. Имам предвид, че скрива капиляри и вени сякаш съм нанесла коректор на клепачите. За мен е положително, че цвета и е леко розов и напълно ми съответства, но мисля, че няма опастност да пасне и на другите цветове кожи. Малко количество на върха на пръстта стига за единия клепач. Мисля, че е сравнително икономична база.

Моите впечатления от към издръжливост са, че сенките ми с тази база се запечатват добре и мога да съм спокойна, че през деня няма да се съберат. За съжаление на тази база леко не и е било писано да се превърне в най-любимата ми, защото не ми харесва как се комбинира със блестящи сенки. За разлика от базата на NYX, тя не успява да ги подобри и накара да изпъкнат, а някак ги кара да седят леко плоско, ако мога да се изразя и отнема сияния им ефект. Поради тази причина я намирам удачна за подложка на сенки с матов финиш. Преливането на сенките не е проблем с нея.

Хубав продукт, дори препоръчвам, но не любимия мой. Всъщност ми помогна да осъзная колко си харесвам другата база за сенки. Ще я изразходя до край ползвайки я само с матови цветове :)


10 коментара

  1. Звучи като да ми хареса на мен :) Благодаря за инфото :)

    ОтговорИзтриване
  2. Аз съм доволна от тази на Urban Decay , но е малко скъпа :) ще трябва да пробвам тази на Nyx :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За тази на Urban decay съм чувала доста противоречиви мнения от момичета смазни клепачи, затова страня от нея ;)

      Изтриване
  3. Ot klipa ti v YouTube se wduhnowih za tazi osnowa i kakwo da widq w nowiq katalog na Avon-samo 5lw. Poruchah q i sum izkluchitelno dovolna! Onzi den dori bqh s blestqshti senki i pri men nqmashe nikakwi problemi i s tqh,daje naprotiv.Hem beshe po nasiten cvetut(neshto za koeto se radwam mnogo),hem ne lipswashe i blqsykyt. Kato cqlo za cenata si e chudna osniwata ! Blagodarya ti za klipa nai-weche,poneje ot nego chuh za wyprosniq produkt :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че съм била полезна ;) Благодаря и за споделяните отзиви :))

      Изтриване
  4. Хич не ми хареса тази база, при мен се нанасяше едно някак трудно, трябваше доста доста да се старая, за да стане равномерно, а ако случайно сложех мъничко повече, ставаше страшен кир ефект. За капак, към 3-4 месец така почна да засъхва (а винаги я затварям плътно), че стана съвсем неизползваема. Накрая отиде в коша, а не беше и наполовина ползвана. Засега май ще карам с базата на Catrice, иначе, ако не беше толкова скъпа, бих повторила тази на Benefit Stay Don't Stray- определено си беше попадение

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, базата на Catrice в никакъв случай не ти я препоръчвам. Страшно лепкава и гъста е.. Ужасна консистенцията! Винаги става на парцали. За изсъхването бих те посъветвал всичко кремообразно да съхраняваш с капачката надолу, за да не засъхва.

      Изтриване
    2. ха, моята на Catrice доста ми харесва като консистенция и никога не става на парцали, маже се доста леко и "мазно" и не става на кир, каквото и да мажа отгоре после. За гъстотата не знам, понеже е такава хлъзгава, не ме дразни, че е гъста, но наистина е малко лепкава. Абе като цяло не я ползвам ежедневно, общо взето само за по-тежък грим вечер да речем, та засега ми върши работа. Май ще си взема пак Magic Lumi на Л'ореал, имам много добро спомени, хем озарява, хем е лека, хем не бъркаш с ръце в бурканче :)

      Изтриване
    3. Може да са я променили или аз да съм случила на лоша партида, но въпреки това не бих я повторила. Според мен, ако нещо ти харесва трябва да се придържаш към него и да си го ползваш докато ти омръзне :)

      Изтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!