YSL Rouge Pur Couture Vernis a levres glossy stain.. за дълготрайните бляскави червила

Забелязвам, че тази година марките все повече се насочиха към това да пускат продукти тип гланц и червило в едно, които също и обещават да са трайни, или най-просто казано формулата stain (в превод отпечатък) е доста актуална в момента. Повече от всякога :)

Но кои всъщност бяха първи и най-иновативни педи известно време?
YSL пуснаха в не толкова далечната 2012 лак за устни Rouge Pur Couture. Продукт, който претендира да е уникален и според мен, е така. Той съчетава в себе си, блясъка на глос, плътността на червило и същевременно остава отпечатък на устните, който дава голяма трайност на продукта.

За мен този лак винаги е представлявал интерес. Единствено не ми допада факта, че има кристален блясък. Но това е моята вкус и смея да твърдя, че е наистина продукта е революция в грима. Понеже имах и малък опит с най-хваленият му двойник L'oreal Caresse shine, който за мен е доста слаба имитация и загуба на средства и време. Знам, че червилата на Ив Сен Лоран не са никак евтини, но покупката им има възвращаемост заради качеството им.

11 Rouge Gouache е червен цвят, който е леко сигнален и хваща окото. В линията има още няколко червени цвята, както и голям избор от неутрални. Предполага, че по-ярките и наситени цветове впечатляват с по-добър отпечатък и това ги прави по-трайни.
Както винаги опаковката граничи  малко с кича, обаче какво ли би било YSL без грандиозните им златисти опаковки :) Хубаво е, че можете да следите по линията в средата колко продукт сте изразходили. Четката е широка, доста голяма и леко огъната на една стана. Заостреният край ми помага предцизно да очертая контура на устните.


Нанасянето си има една тънкост. Максималният ефект от лака се постига, когато се нанесат два слоя. Първо се нанася лек слой и е възможно да е нужно да разстелете добре с пръсти, за да затоплите продукта, да може по-добре да оцвети устните и остави за по-дълго отпечатъка си. Изчаква се около 30 секунди преди поставянето на втория слой, който уплътнява цвета и дава огледалния блясък.

Add caption
Издръжливостта е голяма. Дори след ядене макар блясъка да го няма на устните още се вижда плътен цвят, който спокойно може да мине за леко нанесено червило. Най-хубавото, устните не са в онова бледо и изморено състояние, както след изчезнало ярко червило. 
Не ми харесва силната миризма на цитрусави плодове. Другото ми, червило на бранда също ухае толкова силно, сякаш съм глътнала парфюм, но миризмата е повече близка до вкуса ми.


Минус за мен е и, че цапа!! Всяка една чаша, докоснала се до устните ми с това червило, остава с отпечатък, така че предполагам и за целувките важи същото :)
Сигурно се питате как ли го махам. Учудващо, напоен памучен диск с розовата Биодерма лесно го сваля. Веднъж опитах с вода до го премахна и не ми се получи :)

За мен е фантастичен продукт и се радвам, че е част от грим колекцията ми. Препоръчвам!

7 коментара

  1. Ох, прекрасно изглежда! <3

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотен цвят! Аз почти не излизам без червено червило, така че такова, което е хем с хубав наситен цвят, хем доста издръжливо определено ми звучи като точното попадение =)

    ОтговорИзтриване
  3. Тази серия им е много сполучлива, аз имам в розовата гама :)

    ОтговорИзтриване
  4. Изглежда като нещо, което бих носила с голямо удоволствие ! Цветът е супер :)

    ОтговорИзтриване
  5. Момичета, наистина е фантастичен продукт, на който мога да разчитам през целия ден :)

    ОтговорИзтриване
  6. Цвета е страхотен, но на мен блясъка ми идва малко в повече :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!