Повече обем с комплекта от John Frieda Luxurious Volume


Последните жални звуци на помпичката на шампоана от серията ми напомниха да извадя това ревю скрито в блогърските ми чернови. Имам чувството, че доста го забравих, а съвсем не са за изпускане тези продукти, но нека се съглася с факта, че повече време ползване обогатява опита ни с продукта.


Благодарение на кутиите Пинкс успях да пробвам балсама и шампоана и бързо ги харесах. Не ми дразнеха скалпа, добре се отразяваха на косата ми, която в момента се опитвам да я държа далеч от подстрижките, понеже искам да порасне. Може би, доста от вас са запознати с къдравата ми коса и биха възкликнали, че е страхотно, но нали знаете... всичко има плюсове и минуси. С моите къдрици ми е трудно да балансирам обем например. Колкото по-дълга става, къдриците натежават и обема в корените ми спада с всеки изминал ден от миенето на косата ми. Щастлива съм, че в момента не ми се омазнява прекомерно и си я мия два пъти седмично. Обаче загубата на обем понякога ме е карала да си мия косата принудително, защото не съм винаги в настроение за вързана коса.


Кои са продуктите, които опитах аз от серията?

Шампоана, балсама и booster-а, който всъщност е  продукт под формата на спрей.

Какво харесвам в серията, като цяло?
Наистина ми дава обем. Дори шампоана и балсама са ми достатъчни. Не получавам и ефекта на прекомерен обем и хвърчаща коса, което с къдравите е бързо постижим :Д


Какво харесвам конкретно в един от продуктите?

Става въпрос за спрея, с който мисля, че ще преживеем още дни на употреба понеже е супер икономичен. Не е нужно много количество и задължително смятам, че всеки трябва да намери своята доза с него, като за начало понеже аз си прекалявах и после се чудех защо усещам косата си много твърда и фиксирана.

Как ползвам спрея?
След отмиването на балсама още на влажна коса, която е внимателно подсушена, впръсквам, като се стремя да съсредоточа продукта в корените. Понякога го масажирам с пръсти, за да се подсигуря, че е там, където искам.

Какво не ми харесва?
Към шампоана и балсама имам забележки относно състава, но това важи и за спрея. В booster-а специално не ми харесва усещането, че съм сложила лак за коса или пяна. Така чувствам косата си на пипане. Пак е мека, но и леко твърда. Моите лични предпочитания са да е мека и винаги съм го постигала :)


Започнах да си смятам и по груби сметки шампоана ме предаде след три месеца ползване. Все още имам останало количество от балсама, а спрея не е преполовен дори. Количеството и на трите продукта не е малко: шампоана -250мл, балсама-250мл и спрея-125мл. Цената на продуктите е около 15лв всеки, а по Коледните празници  се продават комплекти от трите продукта на цената на шампоана и балсама.


8 коментара

  1. Любимите ми продукти за обем. Много харесвам и боята за коса на John Frieda <3. Само спрея не съм пробвала, но ще го направя.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не знаех, че имат бои за коса :) Аз съм имала малък опит със спрея за къдрици от серията им за къдрава коса, която сестра ми ползва, и съм се насочила скоро нея да опитам :)

      Изтриване
  2. И серията за къдрици съм ползвала, но ми идва малко тежка. С къдрава коса съм с фин косъм. Ползвала съм и един серум, но не се сещам как се казваше ... мостра беше - хареса ми и той.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами на сестра ми косата е с дебел косъм и е леко вълниста, а със тези продукти и става къдрава, като моята :) Аз съм доста впечатлена, каъо виждам резултата при нея.

      Изтриване
  3. Шампоанът и балсмаът определено не ме грабнаха, но със спрея се получи интересно нещо. В началото не виждах особен резултат и го зарязах, докато един ден ми свърши сухия шампоан и не реших да го пробвам така. Пръскам в корените, изсушавам за няколко секунди със сешоар и косата след това е доооста освежена! А твърдото усещане идва само ако не разреша и не изсуша добре (или съм напръскала повече)...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, не знам как ще прозвучи, но аз не си реша косата освен преди изсушаване. Став, като кошница и сутрин обикновено само приглаждам лекичко с пръсти, ако има супер фрапантни заплитания ;д Така, че сега мис тава ясно, ама е невъзможно да опитам. Само реша ли да се изправя, което няма да е скоро, защото ми изцежда физическите сили и нерви, ще среша и ще видя. То толкова много има в този спрей :)

      Изтриване
  4. И на мен страшно много ми харесаха, след като успях да ги пробвам благодарение на прословутата Pinks кутия. Определено бих си купила шампоана и спрея, но не съм много сигурна за балсама, защото ме мързи супер много да го използвам и пропускам тази стъпка.
    Чуден пост! <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мен също ме домързяеаше преди, но със блогърството си създадох някои навици и сега слагам или маска, или балсам. Няма пропуски ;)
      Ще е добре за косата да бъде омекотена преди да действаш със спрея, а и иначе.

      Изтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!