Поръчката ми от buyincoins на четки за грим






Може би, сте видели снимчицата със последните ми четки във facebook страничката на блога. От доста дълго премислях с какво ново да обогатя колекцията си, като от няколко месеца насам усещах нуждата от нови четки за грим понеже, като цяло нямам голям набор четки и всички използвам често, а редовната експлоатация си е казала малко или много думата. Сигурна съм, че има доста по-добри четки на пазара от тези, но реших да започна с тази поръчка и постепенно да до изградя колекцията с по-скъпи четки след време.

ЗА поръчката от сайта

Китайски сайт, който предлага различни стоки, а в секцията му за грим се предлагат копия на известни маркови артикули и др. Като любител на козметиката бях привлечена от репликите и най-вече от тези на четките, защото има доста блогърки зарибителки, които не спряха да тръбят за тях.
Важно е да знаете, че ако не искате да се разправяте с митница и да обикаляте, като луди да си вземете пратката е добре да вземете под внимание, че сметката ви не трябва да е над 19$. Тогава не само ще ходите да си освобождавате пратката, ами ще платите и мито, което ще оскъпи поръчката ви. Доставката от сайта е безплатна за целия свят.
След като сте поръчали, ще се наложи да почакате известно време нещата да пристигната при вас, но не мога да ви да ви кажа колко с точност. При мен се забавиха три седмици, което според ми се стори напълно нормално.

ЗА поръчката (от осем четки)

Бях супер изненадана от мига, в който си отворих пакетчето. Някои от четките не изглеждаха така, както си ги представях и една бе сбъркана. Щом си бях у нас веднага ги използвах и останаха впечатлена най-вече от копията MAC и заострената къса четка (предполагаемо копие на Sigma). Снимала съм всяка четка и е добавен и линк към тях до сайта.
Част от четките почнаха веднага да ми се скубят. Неприятно :(
 Друго, което забелязах е, че част от тях миришат странно и направих справка от сайта... изработени са от естествен косъм в случаят на коза.



 Тази четка бе сбъркана в моята поръчка. Всъщност в момента е една от най-ползваните ми и грешката няма значение. Справя се чудесно с нанасянето на коректор под очите включително и по цялото лице. Формата и добре пасва на пространството под очите, както и за нанасяне на кремообразни сенки по целия клепач. Забелязвам, че доста добре втрива продукта и го нанася леко върху кожата. Тя спомогна коректора ми на Мейбълин да стане още по-функционален, което ще рече, че в момента го ползвам и за цялото лице да прикрия пъпчици и други несъвършенства.




















Копие на 239 на MAC. Косъмчетата и са доста меки, но понеже е от естествен косъм захваща добре пигмента на четките. Четките от естествен косъм се препоръчват за сенки, а със сигурност мога да потвърдя. Големината и пасва на клепачите ми. Когато поставям сенките с нея ми позволява и леко да опуша, което понякога спестява работата на четката за смесване и преливане на цветовете.


Доста смело са описали четката от сайта, защото аз и намирам по-добро приложение, като блендираща четка. Изработена е от същия материал, като четката за поставяне на сенки по целия клепач и отново е копие - на 219. Малко по-концентрирано поставя снеките от 217(копието). Нямам забележки освен, че четките от този материал най-много ми се разпадат. Някои косъмчета мръднаха с първото пране обаче не паднаха на цяло.

Четох, че копието е малко по-голямо от оригинала. Мисля, че и сама от толкова гледане на клипове успях да го установя разликата. Това не ми попречи да харесам четката. Цялостно сенките ми изглеждат доста добре, когато са нанесени с тези четки и дори мисля, че спомогнаха доста в уменията ми с грима. Допада ми да я ползвам и за коректор.


Тази е изработена от доста по-жилав косъм и мирише доста повече от по-горните четки копия. неизвестно ми е дали имитира някоя оригинална четка. Лично при мен е въпрос на настроение или нужда дали ще я ползвам, защото не ми е приятна на допир така, както четките  с бял косъм. Доста и падат косъмчетата.



Четка за руж - ъглова



Имах доста надежди за тази четка за руж. Действително я ползвам ежедневно. Удобна ми е, супер мека, добре заграбва от ружа, ама доста се разрошват косъмчетата и. Идеална щеше да е, ако бяха малко по-жилави, за да имам повече контрол в нанасянето.


Нямам какво да ви обяснявам толкова за нея освен да подчертая, че си върши работата, за която я взех и съм супер щастлива, че я имам.

Отлична за коректор под очите. Материала, от който е изработена е, като на първата показана четка. Една от най-любимите ми. Ползвам си я и за по-смело контуриране. Добро покритие прави :)


 Доста съм доволна от покупката си на тези четки. Някои от тях повече ги предпочитам от четките ми на Екотулс, които имат и различен косъм. За начинаещи са чудесни.
Като цяло освен падането на косми и досадната миризма, която всъщност не е толкова силна освен, ако не душите отблизо, нямам забележки. Супер удобни са за работа!
На копията на МАК в края на четката е изписан номера.. в случай, че не се досетите ;д


6 коментара

  1. Аз много обичам черната блендираща <3 даже си взех две хахах Повече от коппието на 217ката и при мен нито една четка не мирише :) Тази, описана като молив, която ползваш за блендиране, аз я ползвам за крийс и мноооого ми харесва в тази функция :)))) а за сбърканите четки, често им се случва хахааха, важното е, че си доволна :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хахах.. е аз не съм от най-мрънкащите клиенти, ама в случая ми дойде добре грешката :Д Да, под блендиране при мен е и малко крийс заради падналия клепач. Определено не е молив, както пишат в сайта. Исках си ново моливче, че моето малко драска :)) Ама още от първото ползване си останах супер изненадана и доволна.
      217 някой ден ще я видя на живо истинската и ще видим дали ще я взема.

      П.П. Пък колко обичам да сменям традиционните роли на четките и да си ги ползвам за други неща. Нали грима е изкуство, а в изкуството няма правила :ДД

      Изтриване
  2. И аз съм решила да правя поръчка от сайта след безбройните публикации на различни блогърки. Със сигурност обаче за сега ще поръчвам само четки. Малко ме е страх да поръчвам грим продукти с неясно съдържание :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много скептично съм настроена към репликите им на гримо по същата причина, като теб :)

      Изтриване
  3. Мерси за поста! Доста от четките и аз ги имам :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) Предполагам в бъдеще ще прочетем и един пост от теб със по-различна гледна точка, както и подробно за четките на Too Faced.

      Изтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!