The Heathy Post: Как свалих 17 килограма...


Аз: преди отслабването, в периода малко преди депресията и сега
Получи се все пак дълъг клип, а тук ще приложа и снимки от преди и сега. Надявам се да съм помогнала по някакъв начин със съветите си и бих направила рубриката Healthy post редовна и изчерпам повече знанията си по тази тема. Държа да отбележа, че след всичко сега познавам по-добре тялото си и съм доволна от постижението, но не смятам, че съм направила нещо недостижимо и невероятно. Всеки може да го направи за себе си :))



Няколко факта, които не споменах:

  • Не бях яла шоколад близо две години ;) Първият изяден след този период беше черен 95 процентов.
  • Пробвах да имам ден, в който ям всичко и един, в който се разтоварвам чрез йогистко пречистване. Дори не ви съветвам да търсите какво е това пречистване.
  • Отслабването и стресът около него ми доведе някои здравословни проблеми. Най-обезпокоителният беше, когато цикълът ми стана нередовен.
  • Доста вярвах на писаното в книгите за разделно хранене. Всяка книга за диета е доста убедителна и написана по такъв начин да те увери в правотата си.
  • Кожата ми се изчисти много, когато бях разделна. Не получавах огромни пъпки преди цикъл, но той си и липсваше и ако имах те бяха малко странни. Не бяха така замърсени.
  • Целият опит ми помогна да разбера, кое как действа на тялото ми и да го опозная и в този аспект. Всеки е индивидуален и няма формула работеща перфектно за всеки. Както алергичните хора и на мен някои храни не ми понасят съвсем добре или пълнея повече от тях.
  • Смених номер надолу всичките си мерки. 
  • Не съм качвала сваленото. Килограм два да, само през онзи депресиран период.
  • Преди да отслабна и сега харесвах и харесвам тялото си каквото е. Не твърдя, че съм перфектна. Просто имам реалната представа за себе си и си приемам на равно минусите и плюсовете си :) Все пак тялото си ми е едно и е хубаво да съм разбрана с него, ако ме разбирате :дд 
До утре!

14 коментара

  1. Страхотно е че се чувсваш добре вече и си свалила това, което ти е тежало, шапка ти свалям за волята и постоянстовото, но това видео беше .. тоест не беше нищо конкретно.
    Просто каза как си прочела една книга, която дори не помниш вече коя е и си отслабнала 10кг. Супер, но коя е книгата, с какво (не) си се хранила? Каква диета е било?
    После каза че спортуването е важно .. окей. Ти си се ..движила и си изхабила калориите, които приемаш .. окей, но отново, как, по какъв начин?
    Това да не ядеш вечер е наистина много важно и се радвам, че го спомена!
    Но наистина не разбрах как си отслабнала, просто спомена няколко неща които да ни ПОМОГНАТ при отслабването, неща които ги има в повечето статии за здравословния начин на живот, но наистина очаквах повече от разказа ти за това как си свалила 17кг.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Просто максимално извлякох най-важното. Книгата не е важна, зощото не смятам, че е правилното решение. Да, беше ефикасна до някъде и знам коя е могла дословно да ти цитирам от нея. Тя беше нормално хранене, само че се брояха фибри и въглехидрати.И не я препоръчвам. Не е за всеки и е неподходяща за ежедневието.
      За спортуването споменах- тренирам си вкъщи, като правя тренировки гледани от Интернет и си правя дълги разходки, когато излизам.
      Това е! Допълних това, което ти се губи на теб от разказът ми, но ставаше супер дълго видеото.Ако трябваше да филофствам и обяснявам от до час нямаше да ми стигне, затова споменах, че само с чести постове бих изчерпала знанията си.
      Съжалявам, ако съм те разочаровала!
      Това, че съветите ми се повтарят с неща вече срещани от много от нас, само говори, че те са верни и трабва да се замислим над тях.

      Изтриване
  2. Аз ще се радвам, ако направиш тези клипове, които каза накрая и мисля, че ще са полезни на много хора. Но все пак не каза, каква е била първата диета на която си била ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. "Ф-фактор или великата тайна на фибрите" е книгата :)

      Изтриване
  3. Въобще не съм лягала и в момента съм гладна мислех след като изгледам видеото да ходя да хапна нещо но сега се отказах. Страхотен клип много ме мотивира и ще се радвам да гледам още такива кипове от теб♥

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Браво! Не предполагах, че мога да повлияя толкова ;) Ще пускам още.

      Изтриване
  4. Изглеждаш прекрасно! Поздравявам те за волята, която притежаваш! Не мога да си представя 2 години от живота ми без шоколад!:D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами питай ме сега :ДД Гледам му по друг начин и си позволявам най-вече това сладко :) Липсваше ми!

      Изтриване
  5. Браво на теб 17 кг са доста,добре е че си ги свалила за по дълъг период и си се научила по някакъв начин да се храниш по добре. Един малък съвет не се лишавай от любимите ти храни,ако изядеш 15 грама шоколад няма нищо да ти стане и такива разторварващи дни не помагат с нищо при отслабването,когато си на режим трябва да ядеш само така метаболизма се забързва и изгаряш мазнини :) Успех,чудесно видео.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В момента си ям всичко и съвсем не се лишавам от шоколад, а разтоварващите дни са в миналото и не бих се върнала към тях.

      Изтриване
  6. Поздравления за твоето отслабване и най-вече за това, че си успяла да откриеш своя така да се каже баланс. Аз също успях да отслабна с 13 килограма, но главно от упражнения и ограничаване. Но, за жалост, още не съм напълно доволна. Иска ми се да сваля поне още един, два килограма и да си стегна изцяло тялото. Да, всеки ден правя упражнения, изградила съм си нещо като хранителен режим, но не знам дали ще успея по този начин. Ето примерното ми меню, ако може да ми кажеш какво мога да променя в него, или дали изобщо има нужда от промяна .
    За закуска - препечена филийка пълнозърнест хляб намазана с мед
    малко парче нискомаслен диетичен домашно приготвен сладкиш
    чаша прясно мляко с две лъжички мюсли и лъжичка мед
    или пък просто купичка плодово- това са няколко варианта, като всеки един от тях е придружен с чаша чай от сена
    За обяд - по принцип на обяд винаги ям плодове или салата
    След обяд - понякога като огладнея след обяд пак хапвам малко плодове, или пък шепа ядки или просто пия черен чай за да притъпя глада
    За вечеря - гледам да наблягам на супи, салати, постни ястия, а ако ям месо, то е пилешко или телешко, или пък риба - не ям нищо пържено и нищо мазно, За десерт след вечеря понякога хапвам малко плодове или малко черен шоколад , а понякога и домашен сладкиш, който естествено си приготвям сама без никаква мазнина, и като ям от него е в малко количество.
    Ще съм ти много благодарна, ако ми помогнеш да "ошлайфам" режима си. О, и също така имам огромен проблем. Има още седмица и нещо до училище и гледам да съм в добра форма, да си поддържам сваленото, ала тази събота и неделя съм на почивка по морето - преди бих се зарадвала, ама като знам, че сигурно ще кача поне килограм, защото яко ще си разклатя хранителния режим. Вече имам панически страх от напълняване. От всички тези подигравки и натяквания, намеци дори от страна на приятели и семейство ... отслабването за мен беше най-хубавото нещо, което някога съм правила и не искам да се проваля. Моля те, дай ми съвет как да се справя.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нали знаеш, че не съм специалист. Давам ти съвети от личният си опит и те разбирам напълно. Браво за успехът ти! Сега помисли, как да разнообразиш всичко, защото предполагам твоят организъм някак е привикнал и не се чуства изненадан вече и режимът е поспрял да работи. Не се отчайвай, а само мисли позитивно. Не се вграбчвай в идеята, че щом отслабнеш всичко ще се оправи.
      Според мен в дневното ти меню има доста въглехидрати. понамали плодовете те понякога са препъни камъчета. Не се храни с тя, като основно ядене, а за десерт. Яж риба, яйца, месо със салата за обяд и вечеря.
      Не си мисли, че мазнините са виновни за пълнеенето. Аз лично никога не съм ги изключвала и умерено ги приемам всеки ден. Мазнините в тялото ни се трупат по различен начин и нямат толкова голямо общо с маслата или мазнините, като олио, зехтин и т.н.
      На бъедещата ти ваканция бъди активна и се движи много. Само с движение ще задържиш. не се тревожи, че може да ти разбие режима. Дай си пълно почивко и яж непозволено или както всички в нормолни порции. Ще видиш кка ще ти се ослади много, но това да не те кара да преяждяаш, а просто да си изкараш пълноценно почивката :)

      Изтриване
    2. "Вече имам панически страх от напълняване. " Това звучи много притеснително. Била съм по този път, и повярвай ми, не желая на никого да стига до дам. За менюто ти-даже ядеш малко, но проблемът ти е, че не е достатъчно разнообразно. Не може за обяд да ядеш плодове. Хубаво е закуската да е най-обилна, след това обядът, и накрая вечерята. Мазнините (стига да са от хубавите) са много полезни и необходими за организма. Пожелавам ти успех-не в отслабването, а в това да се чувстваш добре със себе си. Не слушай натякванията на когото и да е било! Човек ако отслабва трябва да го прави само и единствено за себе си! Хранителният режим не трябва да съсипва живота на човек и да го кара да се чувства нещастен на хубави събития като пътуване до морето.

      Изтриване
    3. Точно тако, ако отслабваш това си е постижение за теб самата. Но е тежко понякога, знам.
      Проста след всеки такъв момент трябва да се чувстваме по-силни, защото такива моменти ще има и те са част от този дълъг процес на сваляне на килограми.

      Изтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!