Shiseido Perfect Refining foundation SPF 15


Щастлива съм днес да ви презентирам МОЯТ фон дьо тен. 'Моят' с големи букви написано, защото е точно това, което винаги съм търсела. Не знам защо ми отне толкова време да се наканя да го опитам в магазин и съм много благодарна на жената, която ме убеди с думите
"На ръката ти може да не пасва, но този фон дьо тен има свойството да се адаптира към цвета на кожата. Ето ще ти сложа малко да опиташ..." И останалото е история ;)

Shiseidо Perfect Refining Foundation е с течна текстура и опаковката е добре пригодена да не свършите със целият фон дьо тен в ръцете си, защото той бързо се разлива. Самата помпичка не пропуска така лесно продукта затова е нужно да стиснете леко бутилчицата :)



Пластмасова е, но се усеща много стабилна. Определено много компактна и симпатична. Може да си го разнасяте в чантат без да заема много място. 

С една капчица покрива почти половината лице. Толкова нанесох аз в магазина и бях поразена. Веднага се сля с тена ми и прикри всичко, което трябва. Точно заради това, че е толкова лек и течен, лесно би ви накарало да си помислите, че няма да ви даде достатъчно покривност, а той я дава и то от средна до пълна. С втори пласт се постига плътно покритие. Лятото не търся такова, а и като цяло моята визия е тип no make up make up с леки акценти от друг тип продукти ;)



Вижда се, че е с лек пудрен ефект и в началото много матира. Мога да кажа, че дори коректор не ми трябва, като в това число, мога да добавя и за зоната под очите.
Усещам хидратиране, но много леко, а с моята комбинирана кожа в момента нямам нужда от повече. Проблемът с горещото време и мазната ми кожа не пречи на фон дьо тенът да си седи на място. Естествено ми се налага да премахвам излишният себум с матиращи листчета и за този проблем нося с мен тези на catrice.

На мен ми допада и фактът, че най-добре се нанася с пръсти. Доста бързо попива и то буквално изчезва в кожата. С пръсти бързо можете да действате и да масажирате малкото, но напълно достатъчно количество, защото трябва да ви уведомя, че и доста бързо попива щом се докосне до кожата, а на мен би ми се искало да е една идея по-забавен този процес. За някои би спестил време ;)

Страхотен и незаменим за лятото ;) До скоро!

6 коментара

  1. Би ли направила ревю и на листчетата на catrice

    ОтговорИзтриване
  2. Аз пробвах този новия и не ми хареса да ти кажа чесно,беше супер непокривен и като вода течен,а го дават специално за проблемни кожи. Ще пробвам и този резултата на лицето ти е впечатляващ :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ееее, жалко! На този новият също му хвърлях надежди. Опитай преди това в магазина Refining-а, за да си сигурна. На мен ми е любим за лятно време и ежедневието ;)

      Изтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!