30 факта за мен


Здравейте^^

Да си във лятна ваканция се оказва също толкова изморително, както да ходиш на училище доказва опитът ми от последните дни ;дд Днес обаче малко почивка от почивката :) и един приятен таг.


1. Имам едно цвете в стаята си тип от най-мързеливите-- сенколюбиво и водо издръжливо, но на два пъти ми се е случвало да го спасявам. Възкръсна два пъти :ддд Това ми напомня да отида да го полея, че му е дошло пак времето ;)

2. Май месец участвах в обмен. Всъщност децата идваха само при нас, така че не може да се нарече точно обмен. Проектът беше смесен и от пет държави пристигнаха по пет наши връстника и всички представители на държавите представиха своя интерпретация на една и съща театрална сценка. Участието ми си беше много спонтанно, защото бях изтървала важните срещи и срокове, но най-близката ми приятелка се беше вредила за едно от децата от Полша и после се оказа, че обменът се застъпва с заминаването и на екскурзия извън страната, така че аз поех половината престой на едното полско момче ;) За седмица си станахме много близки с нашите полски гости, защото и останалите ми приятелки си имаха по едно поляче и заедно се движехме, а после ни беше трудно да се разделим с тях ;(

2. Зодия рак съм и доста вярвам в зодии и хороскопи. И все пак не до такава степен, че да твърдя, че всички раци на света са еднакви, а и във всичко има изключения.
Обаче съм си много типичен рак- привързана към семейството и дома ( трудно ми е да си представя живота без тях и така се случи последните години в тази криза прекарваме голяма част от деня заедно, после направихме няколко екскурзии през ваканциите и нали уж трябва да си писнем, но в моменти когато съм без тях ми липсват и си говорим по телефона. Ето например май месец покрай обмена, почти не се прибирах в нас освен да спя и предпоследният ден бях отскочила да изненадам приятелка за рожденият и ден и по пътя звъннах на майка ми и сме си говорили страшно дълго :дд) ..... Има и още, ама не искам да прекалявам и да ви отегча с дългото писане само за този факт ;)

3. Свалих 17 килограма преди две години :) Бях пълничка, защото преди първи клас се разболях от болест която ме обездвижи и от застояването на леглото напълнях. Един съвет към всички, които подиграват по-тежките хора... Не ги съдете и те са хора, като всички и не са перфектни, никога не знаете каква е причината за техните килограми и обикновено тя е болезнена тема. А към вас дебеланковци и то младите, какво чакате, колко много хора са се сбогували с тази тежест, всеки който има тази възможност е хубаво да я направи заради себе си и своето здраве.

4. Обожавам хляб. Моето хранително изкушение. Баща ми казва, че щом се сложи питка на масата очите ми светват. Не знам как изглеждам отстрани, но аз приключвам вечерята само с това ястие, ако го има на масата и ям докато преям с хляб ;))

5. Телефонът ми е от тези с qwerty клавиатура. Дълго мечтаех за такъв и сега, като го имам много си го обичам. Макар, че е стар модел, доста бавен и бъгав и доста хора ме питата защо за бога съм го купила. Но на кой му пука, щом притежателя си го харесва и понася :дд

6. Обичам да чета книги и съм от Хари Потър феновете. За съжаление бях по занемарила това ми хоби и на скоро почнах пак да чета и просто радостта ми е неудържима ;дд Love books <3 Няма такова друго нещо, като книгите ;)

7. Имам силно развито чувство за собственост. Нека започнем от вещите ми, които са си мои и се ползват с разрешението ми, просто ако нещо видя или усетя, че някой е пипал без да съм го удостоила с разрешението ми веднага ме ядосва. Аз давам нещата си, мога да съм много щедра, но моля не прекрачвайте границата на уважение с мен. 
За съжаление това ми чувство се прехвърля и към хора. Може да бъде оприличено и към ревност и аз силно се опитвам да се лекувам, най -вече в това отношение.

8. Обичам водата ;) Дори си спомням в лексиконите преди, това посочвах в графата обичам :дд
Какво и обичам ли? Вода и течности изпивам за секундата, а да кисна в басейни и в морето мога с часове. Направо живота ми без вода е доста немислим.

9. Много обичам да наричам хората с целите им имена особено в случаите, когато се бъзикам или им се карам :дд Не на всички им допада обаче се досещате ;) Знам, че си имате галени имена и прякори, ама на ли са ви кръстили Петър не Пешо или Мария не Миме ;)

10. Винаги знам какво искам. Дори сега да ме накара някой да реша нещо, ще го направя, няма да му мисля много, както се казва. Всъщност за тези кратки секунди в мен вътрешно всичко ще се побърка, за да взема най-хубавото решение. В очите на другите изглеждам, като човек, който знае какво прави, а всъщност и аз съм, като другите не знам,но пък съм готова да опитам всичко, да поема риска и да си науча урока после. ;)

11. Прекалено искрени рязка съм на моменти. Това често плаши хората, защото малцина са тези, които са готови да чуят голата истина, като слагам и себе си в това число, но определено държа всичките ми близки хора да ми казват всичко и да не крият нещата от мен.

12. Имам си една сестра, която си обичам много, макар преди време, като бяхме съвсем хлапета да не я исках :дд Мда, щом разбрах, че имам сестричка се разревах и казах ' Неее, то трябваше да е момче! " ;дд Дълго време си бях в това състояние, но тя винаги ме е вземала за пример и сега, когато пораснахме и сме си съвсем, като приятелки, съм горда че ми е сестра и тя е много важна за мен. Иска ми се преди повече да съм я оценявала и да не съм се държала, като глезла, ама пък сега щастието е по-голямо.

13. Старая се да мисля позитивно и да оценявам това, което имам. В този ред на мисли спрях да се определям, като човек без късмет и да приемам думата късмет по-различен начин. Аз определено съм късметлия със положението, в което се намирам, всички възможности и хора които ме заобикалят.

14. Мисля, че шопинг манията ми е събудена в много ранна детска възраст, когато съм обичала да казвам думичката "купи" през абсолютно всяко място, което сме минели с мама. Ужаас! И да определено и сега нещата са така. Списъкът с покупки е голям и не търпи промени, а само разрастване.

15. Определено искам да мога да готвя и то като мама и баба, ама да съм по-добра от тях или просто казано нещо средно. Вкъщи всички готвят без сестра ми, която освен, че не я влече, добре прави, че не се включва в спора за територия в кухнята. Понякога е страшно, стигало се е и до рев! Не знам дали тази енергия се е отразила на храната и сигурно ще ви прозвучи много самоуверено, но съм добра в манджите и най-добра във всичко сладко ;)

16. За мен не е проблем да съм си вкъщи и да реша да се поразвихря с някое гримче и понякога в неделя например си се разхождам с яркото червило. Ама какво, като е неделя и никой няма да ме види, на мен ми е кеф.

17. Приятели имам и обичам да са по много. И един не ми е достатъчен, но определено ми харесва да имам повече контакти. Бързо се сприятелявам с хора, които много харесвам. При мен нещата на са случайни и всеки ми е близък. Не ми е от добрите страни това, че не мога да се правя и да съм двулична. Наистина всеки ми приятел за мен е приятел и всичките ми приятели са много различни. Готова съм да общувам със всякакви хора, дори и да не са на мое ниво или както искате го наречете. Щом човек ми е интересен, а и всички сме хора, нищо не може да ме спре.

18. Да, аз съм материална и в мечтите ми имам много пари и си позволявам да и имам всичко, което пожелая. Обачеее ... Всичко това няма да е същото, ако нямам духовно щастие и съм готова да си остана само с мечтата.

19. Често се привързвам към вещите си и ми е трудно да се отърва от тях. Вече се стремя да не се затрупвам, защото преди беше плачевно. Понякога обаче се сещам за част от нещата и ми става мъчно за тях.

20. Да бъда честен и истински човек е моя мечта, както и някой ден да се превърна в пример за някого.

21. Обвинявам се,че от прекалена емоционалналност често на моменти не давам правилните съвети и реакции за проблемите на приятелите ми. След емоционалният момент ми идва друго на главата и понякога се случва така че не мога да им го кажа.

22. С близките ми съм ужасно приказлива, а в непозната среда си мълча, особено ако тази среда ми харесва. Наистина нямам си и на идея защо.

23. Бих желала да се вълнувам по-малко за всичко и това да не се отразява на съня ми. Безсънните нощи са моят живот ;дд

24. Искам да съм по-висока. Висока съм метър и петдесет и осем и доста често се чувствам мъничка.

25. На мнение съм и, че нямам даденостите да нося тежък грим. Колкото и много да съм гримирана е всъщност само леко подчертаване на природните ми черти.

26. Една мъдра мисъл, която много ми харесва последно време е : Когато силно желаеш нещо, цялата Вселена ти помага.

27. Нося брекети от година и половина и нямам търпение да ми ги свалят.

28. Очертава се любимото ми питие за лятоо да е джин с тоник. Само това си поръчвам напоследък.

29. В момента съм доволна от козметиката, която притежавам. И все пак в момента. Шопинг манията и желанието да опитвам нови неща още живеят в мен ;д

30. В началото си мислех, че лесно ще подбера фактите, а от доста време я пиша тази публикация. Надявам се да са се получили интересни и не в подреден ред факти за мен ;)


2 коментара

  1. Здравей! Чета блогът ти отскоро и мисля, че е страхотен! Бих искала да те попитам как си свалила толкова много килограми, ако разбира се ти се говори по тази тема. Питам, защото аз също имам проблем с килограмите в момента, полагам грижи, но безрезултатно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! Разбира се, че ми се говори по тази тема, подготвям пост за това.
      Доста неща съм опитвала, не съм специалист, но мисля, че мога да дам някои добри и изпитани съвети ;)
      Най-обобщено мога да ти кажа, че със добър начин на хранене и спорт при мен се получи.

      Изтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!