My Ecotools brushes [ревю]

Здравейте!

Днес ще ви представя моята колекция от четки на Ecotools.
Това с което е известна марката е, че прави синтетични четки от еко-материали, алуминиевите части са рециклирани, а дръжките са от бамбук. Част от парите, които ще дадете за тях отиват за опазване на планетата ни.

1. Foundation brush
Това е първата ми четка. Не само тяхна, ами изобщо. Като цяло съм доволна как нанася фон дьо тена, но изисква малко практика да се свикне с такъв тип четка. По-рядко я използвам и ще видите защо :)

2. Buffing brush

Тази ми е последна тяхна, но мога да живея само с нея. Използвам я за фдт, руж, контуритане, а и за пудра става. Най-любимата ми четка, както вече сте се досетили. Обожавам да нанасям с нея течен фдт и ББ-крем. Прави лицето сияйно за отрицателно време.


3. 6 piece eye brush set

Други четки за очи нямам освен от един фейк комплект на МАК и тази за очна линия на Ecotools. Но не ми и трябват особено, защото не нося често сенки. В този комплект бих заявила, че имам всичко, което ми трябва за грим на очите.


Highlighting Brush- любимата ми от комплекта. Аз я ползвам за сгъвката или за изчистване на цветовете, като трябва да се има предвид, че наистина отнема от наситеността на цветовете и прави страхотна преливка.
Angled Crease brush- определено с нея цветовете в сгъвката са по наситени, но ми идва големичка. ползвам я за нанасяне на по-светъл цвят под веждата, както и за нансяне на коректор под очите.
Smudge Brush- тази ми  е най-неизползваемата в комплекта. За опушен грим не прави нещо особено, но например аз поставям с нея понякога по светли цветове в края на окото от страната на носа (много сложно обяснение ;д)
Petite eye shading brush- или четката за сенки,  която е може би вторият ми любимец в комплекта. Удобна за нанасяне на сенки,  също така и за сгъвката на окото.
Large eye brush- понякога размазвам цветовете с нея или нанасям на цял клепач сенки и съм я ползвала за коректор.
Четките идват в удобно калъфче с огледало подходящо при пътуване.

4. Angled Eyeliner brush

Тази четка я ползвам естествено за гел очна линия, но и за очертаване на вежди ставаДоста е твърда и затова при второто си прилажение на мен ми е най-удобна.

Бих обогатила колекцията с една четка за пудра и възнамерявам да взема кабукито в алуминиевата кутийка.
Наскоро научих, че във Варна имало четки на Real Techiques, а аз смятах да ги поръчвам от Интернет. Много ме зарадва тази новина и скоро смятам да си купя някои от тях.

Чао!

П.П. Посетих въпросният магазин и видях четките. По-скъпи са и от Интернет излиза по-изгодно плюс доставката. Хубавото е, че поне ги видях какво представляват.

10 коментара

  1. Аз съм много доволна от четките на Ecotools. Преди 2 години си поръчах от ebay 6те четки за сенки. Използвам повечето от тях почти всеки ден и не са мръднали. А и цената за качеството им е достъпна

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се! И на мен най-старата ми не е мръднала и косъмче не е падало от тях.

      Изтриване
  2. Страхотен комплект четки!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Изглеждат чудесно!От ибей ли са?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не всичките съм ги копувала от любимото ми Лили :)

      Изтриване
  4. Аз също съм много доволна от тези четки!Може да разгледате review за тях с блога ми, в който сега прохождам:)Поздрави!

    http://glamorousfairylife.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  5. а каква е цената на любимата ти четка :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!